Rezultat pozitiv la negocierile EGA de la Geneva, pentru industria de biciclete din UE! decembrie 2016

Republica Populară Chineză (RPC), doreşte să exporte și să nu importe.

chinese-shop

După o săptămână foarte lungă și tensionată de negocieri, în cele din urmă în 4 decembrie 2016 rezultatul a fost excelent pentru industria europeană de biciclete: totul va fi re-discutat anul viitor, pană când a fost amânată noua rundă de negocieri. Nu este un semnal pozitiv pentru afacerile cu Republica Populară Chineză, deoarece RPC au deraiat cu cererile lor nerezonabile nu numai pe biciclete, Ebikes și componente, dar în multe alte probleme (de fapt, ei doresc doar să exporte și nu să importe!).

Tratatul EGA (Environmental Goods Agreement) include produse pentru energie curată și regenerabilă, eficiența energetică, controlul poluării aerului, gestionarea deșeurilor, tratarea apelor uzate, monitorizarea calității mediului și combaterea poluării fonice. Anul viitor, cu noua administrație a SUA, totul se poate schimba, deoarece acesta este un acord de liber schimb cu China, chiar dacă cu obiective de mediu. În cele din urmă multe guverne încep să se întrebe dacă aceste obiective verzi sunt, de fapt, sincer împărtășite de RPC, care pare să vrea doar să exploateze spiritul colaborativ în speranţa de a scăpa de supra-producţie ieftină şi slab calitativă.

RPC este, de asemenea, pe nedrept încă profitoare a statutului anacronic de Ţară în Curs de Dezvoltare – și nu Industrializată! – care a fost confirmat, din păcate, în cadrul COP21 anul trecut la Paris, permițând RPC adoptarea pe scară tot mai largă a cărbunelui pentru energie, oțel, producție de aluminiu până în 2030!! Cu sprijinul puternic al marii majorități a statelor membre ale UE – dintre care o mulțime de ţări au făcut-o în mod repetat… comisarul UE Dna Malmstrom a tras ferm linia roșie pentru biciclete, Ebikes și componente, spre a nu intra pe lista neagră! Astfel se încearcă protejarea, ba chiar încurajarea producătorilor din Uniunea Europeană pe termen lung.

eu-exhibition-bicycles

Alături de acest demers a fost şi AsPIC România (prin colaborarea cu ministrul român al Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri), conştienţi fiind că acest obiectiv reprezintă o mare provocare pentru industria noastră locală producătoare de biciclete şi accesorii.

conebi