Cuvantul presedintelui

George CULDA
aprilie 2016
geo-la-veloteca
“înfiinţată în 2012 de Giant România, BikeXpert şi Veloteca, AsPIC şi-a propus acum să reunească majoritatea agenţilor economici implicaţi în industria bicicletei, în scopul identificării şi transpunerii în practică a celor mai potrivite căi prin care bicicleta, biciclismul şi ciclismul să devină soluţii de masă pentru transportul urban, agrement, întreţinerea sănătăţii şi practicarea sportului.

Am demonstrat că Salonul Bicicletei a fost o iniţiativă de mare succes pentru industria profesională. Am convins din ce în ce mai multe firme să adere. Am început colaborarea cu Confederaţia Europeană a Industriei Bicicletei. Am început proiecte noi, care vor fi continuate cu mai mult aplomb!
Chiar daca AsPIC nu a fost de la început foarte vizibilă în comunitatea aflată în creştere, mai ales pentru clientul final, membrii acestei organizaţii profesionale lucrează la aşezarea unei temelii propice dezvoltării unei industrii bazate pe etică comercială şi fair-play. Aceasta ajută industria bicicletei din România să crească, începe să aducă beneficii pentru membri, este umbrela care începe să protejeze interesele producătorilor, importatorilor şi comercianţilor de biciclete din România şi, indirect, interesele consumatorului.”

Roxana BITULEANU
martie 2014
roxana-bituleanu-mos-ion-roata-bike-center
“Dragi prieteni ai bicicletei,
 
Pe vremea cand am infiintat Asociatia impreuna cu ceilalti colegi, bicicleta avea un rol mai putin complex, nu era la fel de mult promovata si ca urmare cei care o utilizau erau insuficient protejati de catre stat.
Astfel, Asociatia si-a propus sa sustina comunitatea biciclistilor si a comerciantilor de biciclete, echipamente si accesorii din Romania, pentru ca aceasta sa isi desfasoare activitatile intr-un cadru comun, al acelorasi valori de dezvoltare si prosperitate.
Ne propunem sa ne afirmam activ in viata romanilor, sa venim cu initiative, proiecte, programe si activitati in scopul de a avertiza societatea ca sanatatea membrilor ei si mediul inconjurator sunt valori care trebuie protejate.
In zilele noastre, mediul ciclistilor este supus unor mari provocari, iar noi ne asumam responsabilitatea de a comunica propunerile noastre tuturor celor implicati in acest domeniu. Speram ca website-ul Asociatiei sa reprezinte un canal de comunicare util, un spatiu in care sa se intalneasca recomandarile si viitoarele solutii care sa aduca bicicletei importanta unei societati ecologice, dezvoltate durabil.
In speranta ca ati gasit informatii de mare ajutor, va asteptam sa reveniti pentru a fi la curent cu toate noutatile in domeniu.”
Dan MURARU
aprilie 2012
dan_muraru